1 – Valitse haluamasi tuote MaastoMatista ja paina “osta tuote”- nappulaa. Sinut ohjataan Aliexpress.com- sivustolle, jossa varsinainen kauppa tapahtuu. Sivut ovat englanninkieliset. Tämä ohje auttaa sinua tilauksen tekemisessä, jos sinulla on vaikeuksia englannin kielen kanssa.

 

2 – Paina “Buy now”- nappulaa.

 

3 – Anna osoitetietosi.

 

4 – Anna laskutustietosi.

 

5 – Paina lopuksi “Confirm & pay”- nappulaa, jolloin hyväksyt tilauksen. Valmista! Olet tilannut ja maksanut tuotteen!

 

Mitkä pankki/luottokortit käyvät?

Kaikki Visa- kortit (myös Electron) sekä Mastercard- kortit. Jos sinulla on ongelmia kortin hyväksymisen kanssa, varmista että olet sallinut korttisi internet- maksut omasta verkkopankistasi.

 

Ostajan suoja

Aliexpress antaa kaikille ostajille ostajan suojan.

-Palauttaa maksusi täysimääräisena, jos paketti ei jostain syystä saavu perille.

-Täysi tai osittainen rahojen palautus, jos tuote ei vastaa kuvausta. Jos tuote merkittävästi poikkeaa myyjän tuotekuvailusta, voit joko palauttaa tuotteen ja saada täyden rahojen palautuksen, tai vaihtoehtoisesti saat osittaisen palautuksen ja pidät tuotteen.

 

Mikä ihmeen Aliexpress?

Aliexpress on vielä Suomessa varsin tuntematon kauppapaikka. Se on Kiinalaisjätti Alibaba Groupin omistama nettikauppa. Alibaba aloitti toimintansa yrityksien kahden väliseen kauppaan erikoistuneena kauppapaikkana, mutta on nykyään laajentanut toimintansa tarjoamalla alustan kuluttajien ja yritysten väliseen kauppaan – eli Aliexpressiin. Se on tänäpäivänä yksi maailman suurimmista nettikaupoista ja siten varmasti turvallinen. Parasta siinä kuitenkin on se, että tuotteet tulevat suoraan Kiinasta ilman välikäsiä. Tuotteet ovat naurettavan edullisia verrattuna Suomalaisista nettikaupoista tilattuihin ja yleensä toimitus on ilmainen. Jos et ole aiemmin tutustunut MaastoMatin/Aliexpressin tuotteisiin, huomaat pian selattuasi miten merkittävää ylihintaa olet maksanut metsästystarvikkeista. Nykyään lähes kaikki tuotteet tulevat Kiinasta ja sieltä tilaten ne saa edullisimmin. Kylmä totuus on, ettei Suomesta kannata ostaa ruuan lisäksi juuri muuta. Kaiken saa edullisimmin suoraan Kiinasta tilattuna. Allekirjoittanut on tilannut Aliexpressistä kymmeniä kertoja, eikä ongelmia ole ollut. Ainoana huonona puolena on, että tuotteilla on verraten pitkä toimitusaika. Yleensä se vaihtelee n.viikosta kuukauteen.

 

Miksi hinnat ovat dollareissa?

Maastomatin hinnat ova US dollareissa, koska tuotteet maksetaan siinä valuutassa itse Aliexpress- kaupassa. Euron ja dollarin kurssi vaihtuu jatkuvasti, joten toimintamme helpottamiseksi näytämme tuotteiden hinnat dollareissa. Tällähetkellä euron ja dollarin kurssi on n.0.86, eli jos tuote maksaa 50 dollaria, on sen hinta euroissa 42,6. Aliexpress- sivustolla voit muuttaa hinnat euroiksi sivun yläkulmassa olevasta valikossa. Itse tuote kuitenkin maksetaan aina dollareissa. Sinulla ei tarvitse olla tililläsi dollareita, sillä pankkikorttisi muuttaa automaattisesti ostokseesi tarvittavat eurot dollareiksi, joten maksat tuotteen kuten minkä tahansa muun nettiostoksen pankkikortilla.